6 Ağustos 2013 Salı

Please Give

Gece yarısı kardeşimin SBS sonucunun açıklanmasını beklerken oyalanmak için televizyonu açtım ve CNBC-e'de Please Give adlı filme rastladım. Filmin ilgimi çekmesinin nedeni Rebecca Hall oldu. Son zamanlarda gözüme çok çarpıyor kendisi. Özellikle bir otobüs yolculuğunda bir kısmını gördüğüm The Awakening filmini merak ediyorum.
Filmimiz bağımsız bir film sanırım. Çünkü öyle akıcı bir olaylar dizisi yok. Daha çok karakterler üzerinden dönüyor. Ölen yaşlıların vintage tarzında eşyalarını satın alıp dükkanlarında satan ve 15 yaşında bir kızları olan çiftimiz yan dairedeki huysuz ihtiyar kadının evini alırlar. Amaç 91 yaşındaki kadın öldükten sonra evlerini onun evini de katıp genişletmektir.
Huysuz yaşlımızın iki torununu da iki güzel kadın, Rebecca Hall ve Amanda Peet canlandırıyor. Rebecca Hall'in canlandırdığı Rebecca büyükannesine daha düşkündür ve her gün onu ziyaret edip ona bakmaktadır.
Çiftin kadını Kate rolündeki Catherine Keener filmde hem tip hem de oyunculuk olarak Vahide Gördüm'ün birebir aynısı. İlginç bir karakter, sürekli yolda gördüğü evsizlere paralar veriyor ve önüne gelen her şeye delicesine üzülüyor. Zihinsel engellileri görüp saatlerce ağlayabiliyor mesela.
Böyle böyle tüm karakterler işlenmiş. İşte anneyle kızın ilişkisi, kızın yaşından dolayı yaşadıkları, Rebecca'nın iş ve aşk hayatı, onun kardeşi Mary'nin Cate'in kocası Alex ile kaçamağı vb vb.
En sonunda yaşlı kadın ölüyor; öyle çok büyük olaylar olmadan, karakterler hayatlarına olduğu gibi devam ederken film bitiyor. Filmimiz bağımsız gibi evet ama bence sıkıcı bir film değil. Şimdiye kadar izlediğim tüm bağımsız filmler bana iç karartıcı gelmiştir. Bu da öyleydi ama derecesi düşüktü. Hatta yer yer komedi bile vardı diyebilirim. Ayrıca çok uzun da değildi, ya da arada reklam olduğundan bana öyle geldi.
İzlediğim iyi oldu, arada bir CNBC-e'yi takip edebilirim aslında.
Not: Kardeşim ilimizin en eski Anadolu Lisesi'ni kazandı. Bekliyorduk ama yine de öğrendik rahatladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder